Hotel Royal Mountain
 • Hotel Royal Mountain
Safe Travels Unicef HACCP

Hotel Royal Mountain

Rezerviši
Dolazak
Dolazak
25 Jun 2024.
Odlazak
Odlazak
26 Jun 2024.
Odraslih
Dece
Promo kod

Odaberite period

Da li ste razmišljali o poseti Divčibara?

Ušuškanom mestu u ruži vetrova planine Maljen sa blagom i prijatnom planinskom klimom, bogatom jodom i netaknutom prirodom za beg od gradske vreve.

Divčibare se nalaze na zapadu Srbije, na samo 100 km od Beograda i 38 km od Valjeva. Geografski položaj ovog mesta na oko 1000 m nadmorske visine, idealan je ne samo za zimski, već i za letnji odmor.

U nastavku vas čeka 5 razloga zašto treba da već sledećeg vikenda posetite divčibarski kraj.

  • Klimatske blagodeti Divčibara

  Ukrštanje vazdušnih masa sa Mediterana, Karpata i Panonske nizije, objašnjava prisustvo joda u vazduhu, koji je veoma povoljan za disajne puteve. Zahvaljujući ruži vetrova Divčibare su jedinstvena vazdušna banja u kojoj se ljudski organizam oporavlja četiri puta brže od kardiovaskularnih oboljenja, plućnih bolesti i oboljenja krvi. Na osnovu posmatranja klime u jednom dužem periodu od strane Klimatološkog instituta Srbije iz Beograda 1963. godine Divčibare je proglašeno za „Klimatsko lečilište“.

  Prijatna planinska klima i netaknuta priroda je glavni adut ovog mesta i razlog zašto mu posetiocu ostaju verni . Jesen na Divčibarama je toplija od proleća, a zima ovde traje 4 meseca..

  • Aktivan odmor u prirodi

  Divčibare ima dve staze za skijanje. Staza “Centar” duga 800 m, koja se nalazi u samom centru naselja. Staza je opremljena ski liftom, i ima kapacitet 700 skijaša na sat. Namenjena je srednje veštim skijašima, ali i početnicima. Dok je zahtevnija staza “Crni vrh” i nešto duža sa 1200 m. U njenom podnožju se nalazi i kafić za predah uz topli napitak posle nekoliko spustova.

  Pored skijanja, za one koji planinu posete van zimskih meseci, postoji velika turistička ponuda, koje će oduševiti sve ljubitelje prirode i aktivnog odmora.

  Pešačke staze vode do najinteresantniji vrhova Divčibara (Golubac, Paljba, Ljuti krš, Velika pleća i Crni vrh). Krenite put ovih nestvarnih vidikovaca, za poglede na prostranstva koja oduzimaju dah.

  Biciklističke staze ovog kraja su Magenta staza, Plava staza i Zelena staza, a svaka od njih je oko 30 kilometara duga. Dovoljno je da iznajmite bicikl, i otpočnete ovu zabavnu avanturu preko planinskih krajolika.

  Mnoštvo terena za razne sportove krije se u netaknutoj prirodi Divčibara. Ovo popularno odmaralište poseduje igrališta za košarku, odbojku, rukomet i mali fudbal. Upravo zbog toga, Divčibare su idealno mesto za sve ljubitelje zdravog i aktivnog odmora.

  • Savršen odmor za porodice sa decom

  Jedno od retkih mesta u kome priroda i dalje preovlađuje, savršeno je za porodice sa decom. Ne samo zbog netaknute prirode, već i raznih organizovanih aktivnosti prilagođenih najmlađem uzrastu. Avantura park za decu, dečiji kampovi, sportski tereni i pešačke staze savršene su za ispunjen i zdrav odmor vašeg deteta.
  Zimska škola skijanja nudi vašem detetu edukaciju sa pažljivo odabranim, obučenim i iskusnim instruktorima skijanja, tokom cele zimske sezone.

  • Tekuće vode i izvori

  Ovaj predeo obiluje mnogim izvorima. Najpoznatiji je Žujan, koji se nalazi u prostranoj, močvarnoj livadi, Hajdučka česma na visu Čubrici i Markovi čanci.

  Reka Manastirica i njen, vrlo lep, vodopad Skakalo sa kaskadama, visok oko 20 metara predstavljaju prirodno bogatstvo koje se krije u dolinama Divčibara. Preporuka je da ovo mesto posetite u proleće ili tokom kišnih meseci kada njegova veličanstvenost dolazi do punog izražaja.

  Postoji zaista mnogo razloga da posetite Divčibare, jer su idealno mesto za odmor, rehabilitaciju i rekreaciju. Mesto na kome ćete pronaći svoj unutrašnji mir i okrepiti telo i duh. Zato još danas rezervišite smeštaj i prepustite se čaroliji Divčibara. (link do rezervacije smeštaja)

  • Odmor - u pravom smislu te reči

  Kada rešite da zaista sebi priredite odmor za dušu i telo, da pobegnete od svih aktivnosti, utišate buku modernog života i zaboravite na stres svakodnevice, SPA i Wellnes sadržaji hotela Royal Moutain čekaju na vas.

  Divčibare, biser valjevskih planina, postaje epicentar planinskog biciklizma u Srbiji. U srcu ove prelepe planinske destinacije, otvoren je prvi pravi Bike Park u našoj zemlji.

  Divčibare je idealno mesto za planinski biciklizam, sa svojim prirodnim terenima koji pružaju izazov svim ljubiteljima ovog sporta. Sada, sa otvaranjem Bike Parka, Divčibare postaje nezaobilazna destinacija za sve bicikliste.

  Bike Park Divčibare nudi jedinstvenu priliku za sve ljubitelje planinskog biciklizma. Zahvaljujući modernoj žičari, biciklisti mogu da se popnu na vrh planine i uživaju u spustu niz jednu od četiri staze različitih tehničkih nivoa. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni biciklista, Bike Park Divčibare ima stazu za vas.

  Staze su pažljivo dizajnirane da pruže maksimalno uživanje i izazov. Od laganih staza za početnike, preko srednje teških staza za one koji žele da poboljšaju svoje veštine, do ekstremnih staza za iskusne bicikliste, svaka staza nudi jedinstveno iskustvo. Na stazama se konstantno radi i unapređuje biciklističko iskustvo.
  Bike Park Divčibare je opremljen sa brojnim preprekama, uključujući skokove, dropove, mostove i bendove, koji će testirati vaše veštine i pružiti vam nezaboravno iskustvo.

  Bike Park Divčibare je isključivo za bicikliste. Svi učesnici moraju da se pridržavaju pravila parka i nose zaštitnu opremu. Pristup pešacima je zabranjen. (ubaciti link ka kompletnim pravilima ponasanja)
  Poseta Bike Parku Divčibare nije samo o biciklizmu. Ovo je celodnevna avantura koja uključuje uživanje u prirodi, druženje sa drugim biciklistima i priliku da isprobate svoje veštine na različitim terenima.
  U blizini Bike Parka nalazi se restoran DivčiBar, gde možete da se odmorite i osvežite nakon vožnje. Takođe, u neposrednoj blizini je i dečija zona "Čarobna Šuma", gde vaša deca mogu da se igraju dok vi uživate u vožnji


  Dođite i iskusite pravi biciklistički doživljaj na Divčibarama.

  OfferIcon
  OfferIcon

  Skijašnica

  Za sve one koji u snegu uživaju na profesionalan ili rekreativan način, ovo je mesto gde možete čuvati vašu snežnu opremu ili iznajmiti skije kako biste napravili svoje prve korake ka „skijaškoj karijeri“ uz naše instruktore skijanja. Znamo da ćemo ovom skijašnicom oduševiti sve ljubitelje zimskih sportova, a možda i ohrabriti sve one koji su imali određenu zadršku, da uplove u magiju snežne idile.

  Skijašima su na raspolaganju 2 ski staze na severnoj strani Crnog Vrha: Crni vrh (na 1km od hotela) i Centar (na 100m od hotela). Radno vreme žičara je od 9 do 16 časova.

  Ski staza Crni vrh: sistem za veštačko osnežavanje, dužina staze je 850 m, poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat, visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 180 m. Staza je srednje težine, ubraja se u grupu ski staza crvene kategorije i odgovara veštijim skijašima.

  Ski staza Centar: dužina staze oko 600 m, visinska razlika između vrha i podnožja staze iznosi oko 100 m, poseduje ski lift tipa tanjir, kapaciteta 700 skijaša na sat.

  Pratite nas